• Har du hænder og fødder godt begravet i mulden, og ønsker dig et skoleår kombineret med en masse landbrugsundervisning, så er Landbrugslinjen lige valget for dig.

• Samarbejde og holdindsats er en stor del af undervisningen

• Den nyeste teknik, oplevet på Agritechnica i Hannover.

• Teknik og oplevelser i en kombination.

• godt kammeratskab giver et godt samarbejde.

Landbrugslinje

Godt i gang med landbrugsuddannelsen

På Landbrugslinjen på TronsøSkolen tager du 10. klasses fag, der er mulighed for at tage traktorkørekort og efter et år på skolen, kan du starte direkte på Grundforløb 2 på landbrugsuddannelsen på Landbrugsskolen.

Du skal have en god og tryg start på din uddannelse. Derfor giver vi dig en bred introduktion til landbruget med høj faglighed, så du efter skoleopholdet kan få mest mulig ud af din praktikperiode.

En del af undervisningen er øvelser i værksteder, mark og stald.
Skolen råder over et mindre landbrug med planteproduktion, og derudover har vi kontakt til en række af egnens landmænd, der medvirker som praktikværter under skoleopholdet.

TronsøSkolen byder på et berigende ophold, hvor vi ønsker at give dig alsidige kompetencer, som du fremover kan få glæde af både erhvervsmæssigt og personligt.
Efter opholdet på TronsøSkolens landbrugslinje, har du en spændende og kompetent indgang til landbruget og andre uddannelser med maskiner, jord, dyr og natur.

TronsøSkolens Landbrugslinje er for unge mennesker, som har interesse for landbruget, og som er klar til et år, hvor fagligheden er i højsædet.

Grundforløbsfagene:

- Husdyr: Pasning af kvæg, svin m.m.
- Økonomi: Personlig økonomi m.m.
- Planter: Dyrkning og anvendelse af afgrøder.
- Maskinteknik m.m.: Værkstedsøvelser, vedligehold og reparation af maskiner og markpraktik.
- Almene: Orientering, landbrugshistorie og politik, ansøgning, job-samtaler mm.
- Praktisk kemi og fysik - jordbundsanalyse
- Internationalisering
- Landbruget som arbejdsplads

En god start på din videre uddannelse

Samtidig med at du beskæftiger dig med din interesse, kan du tage landbrugslinjen som Erhvervslinje,
hvor du har mulighed for at tage 10. klasses fag. Efter et år på Erhvervslinjen har du så mulighed for at starte på Grundforløb 2 på landmandsuddannelsen.
Der er også mulighed for at tage landbrugslinjen med en almindelig 10. klasse.
Alle elever på en fri fagskole undervises i køkken og sundhedsfaglige timer, fordi kost, ernæring og sund livsstil er en vigtig forudsætning for et ungt menneske.