Kostpolitik for Tronsø
Vi følger de officielle kostråd. Vi spiser 3 hovedmåltider og 3 mellemmåltider hver dag. Alle måltider serveres i spisesalen. Forslag til middagsmad modtages gerne af køkkenet.
Ved festlige lejligheder og arrangementer serverer vi festmad.
Måltider
kl. 7.00 – 8.00 Morgenmad
kl. 9.30 – 10.00 Formiddagsservering
kl. 11.30 – 11.50 Middagsmad
kl. 14.00 – 14.15 Eftermiddagskaffe
kl. 17.30 – 18.30 Aftensmad
kl. 20.30 – 21.00 Aftenservering
Middag
Der serveres 1 varm ret og salatbar, samt frugt/dessert hver dag. Køkkenet præsenterer middagsretten på tavlen udenfor spisesalen for en uge ad gangen.
Aften
Aftensmaden varriere, det kan være smørselv rugbrød, med en lun ret. Eller f.eks. en smørselv sandwhich.
Eftermiddags snacks
Vi tilstræber at:
- Kosten skal være et godt eksempel på sunde madvaner
- At al maden laves fra bunden
- At vi bager al brød selv
- At vi har salatbar.
Diæt
Køkkenet kan tilbyde diæter efter behov. En diæt fordrer en henvisning fra egen læge og efterfølgende møde med køkkenet om de aktuelle muligheder.
Bæredygtighed/klima
Vi vil som skole gerne være med til at sætte fokus på bæredygtighed og klima. Køkkenet arbejder derfor på bl.a. at mindske madspild og lave flere grønne menuer uden eller med mindre kød. Derfor vil vi også gerne opfordre eleverne til at spise maden på skolen i stedet for f.eks. at købe pizza i byen.
-
Hvad er der på menuen?
Berits “surprise” fredage
Ja Berit er vores køkkenleder, og hun er med til at sørge for dejlig mad til os.
Vi glæder os især til at se hvad der er på menuen hver fredag, SURPRISE!
-
Køkkentjans
Snit, steg og smag
Få fingrene i dejen, steg 200 frikadeller eller snit salat til den sunde guldmedalje. Det er både sjovt, hyggeligt og lærerigt at have køkkentjans!
-
Køkkentjans
Højt humør = Høj musik
Alle elever vil i løbet af året have en uges køkkentjans – og det gælder også opvasken…